Hae tästä blogista

maanantai 15. maaliskuuta 2010

Tilannekatsaus

Jeesus antoi seuraajilleen mission: kaikkien kansojen opetuslapseuttaminen. Nyt, noin 2000 vuotta myöhemmin, voisi pysähtyä hetkeksi miettimään, miten projekti edistyy. Yksi tapa arvioida tilannetta on tehdä seuraava kartoitus:

1) Selvitä oman paikkakuntasi asukasluku.
2) Arvioi paikkakunnallasi olevien Jeesuksen opetuslasten määrä. (Hyvä maksimiarvio voisi olla vaikkapa eri seurakuntien päätilaisuuksissa yhteen tulevien uskovien määrä.)
3) Laske näistä kahdesta luvusta, kuinka suuri prosentti paikkakuntasi ihmisistä (enintään) on edes jollain tasolla opetuslapseutettu.

Jos luku jää vaikkapa alle 20% (joka siis on vielä hyvin kaukana koko kansan opetuslapseuttamisesta, mutta olisi jo hyvä alku), niin pohdi hetki paikkakuntasi seurakuntien toimintaa viimeisen 100 vuoden aikana. Näyttääkö siltä, että entiseen tapaan jatkamalla tuo 20% tulee joskus täyteen? Jos ei, niin lienee jo aika kysyä, tarttisko jotain tehrä eri tavalla kuin tähän asti...

(Ja jos näyttää siltä, että tuohon minimitavoitteeseen päästään vielä joskus, niin levittäkää ihmeessä valoanne muillekin paikkakunnille...!)

Ei kommentteja :