Hae tästä blogista

lauantai 25. toukokuuta 2013

Modernia purjehtimista

Se, miten olemme ymmärtäneet Jeesuksen seuraajilleen antaman lähetyskäskyn, havainnollistuu hyvin vertaamalla sitä purjehtimiseen. Ensin Jeesus opetti opetuslapsilleen esimerkin kautta, miten purjehditaan. Seuraavaksi hän lähetti heitä purjehtimaan pienissä ryhmissä, jotta kaikki varmasti oppivat taidon käytännössä. Lopuksi hän käski heidän välittää oppimansa purjehdustaito eteenpäin niin, että kaikki maailman ihmiset oppivat purjehtimaan.

Tänä päivänä toteutamme tuota missiota niin, että ensin kulutamme suunnattomasti henkilötyövuosia ja rahaa risteilijän tai autolautan rakentamiseen. Kun alus on valmistunut, sitä hoitaa pieni joukko työntekijöitä, joilla on sopivasta opinahjosta hankittu monivuotinen koulutus. Lopuksi laivaan yritetään houkutella matkustajia, joille nämä laivaan palkatut ammattilaiset sitten tarjoavat rahaa vastaan tiettyjä palveluita ja elämyksiä.

Tähän järjestelyyn ovat tyytyväisiä sekä laivalla työskentelevä pieni ammattilaisten joukko että heidän toiminnastaan nauttivat matkustajat. Oikeastaan ainoa puute tässä hyvin toimivassa kuviossa onkin se, että se ei opeta ketään purjehtimaan.

Ei kommentteja :