Hae tästä blogista

perjantai 13. helmikuuta 2015

Hengellinen kierukka

Tilastojen mukaan noin 85% suomalaisista naisista saa lapsia. Tämä on aivan luonnollista, mikäli ollaan lähemmässä yhteydessä vastakkaiseen sukupuoleen. Yleensä pitääkin erikseen tehdä jotain, jotta lapsia ei hedelmällisyysiässä tulisi. Yksi suosittu ehkäisykeino on kierukka. Se ei ole täysin varma tapa estää lisääntyminen, mutta toimii jopa yli 99-prosenttisesti.

Myös seurakunnille on luonnollista lisääntyä uusia seurakuntia synnyttämällä. Suomessa useimmat seurakunnat ovat kuitenkin ottaneet jossain vaiheessa käyttöön hengellisen kierukan, jotta uusia yhteisöjä ei syntyisi. Tämä kierukka muodostuu mm. kateudesta, pelosta, teologisesta osaamattomudesta ja isien perinnäissäännöistä. Nämä yleensä riittävät tukahduttamaan sen uuden elämän potentiaalin, joka on läsnä jokaisessa seurakunnassa.

Uuden elämän syntymistä ei kuitenkaan voi kokonaan estää. Seurakuntia syntyy väkisinkin, mutta useimmat niistä ovat lehtolapsia (eivätkä kaikki eivät edes ymmärrä olevansa seurakuntia). Ehkäisyyn vuosikymmeniä panostaneille seurakunnille nämä au-yhteisöt ovat tietenkin kiusallisia, joten vahinkoa yritetään paikata dissaamalla ne kuoliaaksi.

Mistä löytyvät ne seurakunnat, jotka ovat valmiita luopumaan hengellisestä kierukastaan ja kanavoimaan Pyhän Hengen synnyttämää uutta elämää uusiin yhteisöihin, jotka syntyvät suunnitellusti ja osaksi rakastavaa perhettä?

Ei kommentteja :