Hae tästä blogista

keskiviikko 18. elokuuta 2010

Miksi ei? [osa 3]

Kolmas perusteltu syy välttää Ut:n mallin mukaisia seurakuntarakenteita on se, että seurakuntia ja niiden jäseniä on vaikeampi kontrolloida kuin nykyisin vallalla olevassa mallissa. Tämähän nähtiin jo Jeesuksen ja Paavalin aikana: temppelikulttia pyörittänyt papisto sai eri lailla ajattelevat tehokkaasti ja lopullisesti (tai no, ainakin melkein) kuriin, kun taas Paavali joutui tämän tästä lähettelemään postia perustamilleen seurakunnille, joissa meinasi heppa lähteä käsistä.

Tämä sama huomio on tehty muinakin aikoina ja muissakin paikoissa. Monessa antikristillisessä maassa on historian saatossa saatettu sallia isot, perinteiset kokoukset, mutta kodeissa kokoontuneet ryhmät ovat aina olleet ongelma. Suomessakin kotikokoukset ilman papin läsnäoloa kiellettiin lailla yli sadaksi vuodeksi, koska pelättiin herätysten leviämistä.

Uudestisyntyessään ihmiset muuttuvat hengellisesti radioaktiiviseksi. Siksi ne täytyy kerätä yhteen paikkaan ja niitä pitää vahtia tarkasti, ettei tule vahinkoja - tai pahimmassa tapauksessa jopa joku ulkopuolinen altistu säteilylle.

Ei kommentteja :