Hae tästä blogista

lauantai 26. toukokuuta 2012

Seurakunta-autoilua

Tarkoituksenmukaisesti ja oikein toimivaa seurakuntaa voidaan verrata autoon, jossa kaikki osat ovat paikallaan ja suorittavat omaa tehtäväänsä. Jos jokin kriittinen osa puuttuu tai toimii viallisesti, matkanteko vaikeutuu oleellisesti.

Seurakunta ilman evankelistoja on kuin auto ilman kaasupoljinta. Työntämälläkin saadaan kyllä vauhtia, mutta eteenpäin meno on kovin raskasta.

Seurakunta ilman paimenia on kuin auto ilman renkaita. Pelkillä vanteillakin voi tietysti ajaa, mutta kyyti on aika epämukavaa.

Seurakunta ilman opettajia on kuin auto ilman jarruja. Eteenpäin päästään kyllä mukavasti, mutta jossain vaiheessa pelti väkisinkin rytisee.

Seurakunta ilman profeetallisia ulottuvuutta on kuin auto ilman rattia. Matkanteko voi olla miellyttävää ja turvallista, mutta jokainen mutka tai risteys vaatii ensin auton pysäyttämisen ja sen jälkeen kauheasti äherrystä ja puherrusta, että saadaan nokka käännettyä haluttuun suuntaan.

Seurakunta ilman apostolista panosta on kuin auto jossa on vain ykkösvaihde. Kaasuttaminen lisää kyllä kierroksia, mutta vauhti on niin hidasta, että määränpään saavuttaminen kestää ikuisuuden.


Hyvät renkaat ja jarrut ovat autossa ehdottoman tärkeitä, mutta on hämmästyttävää, kuinka monet kuskit kuvittelevat kaasupolkimen, vaihteiden ja ohjauksen olevan autossa vain valinnaisia lisävarusteita.

Ei kommentteja :